FAQ

Vilka är Coolify?

Vi är en avknoppning från den ideella organisationen Doing Good (tidigare Sätt färg på Göteborg). Med över 10 års erfarenhet av sociala projekt har vi på senare år arbetat allt närmare klimatfrågor.

Coolify har utvecklats som en marknadsforskare specialiserad på de tekniska aspekterna av klimattakstekniker. Vi strävar efter att svalka ner jorden samtidigt som vi gör det enklare för installatörer att hitta potentiella kunder inom klimatvänliga taklösningar som vita tak och solpaneler.

Hur har databasen utvecklats?

Databasen har utvecklats som en del av ett socialt projekt inom ramen för föreningen Doing Good, stött av medel från Vinnova och Arvsfonden. Med hjälp av projektanställda unga miljöambassadörer och ukrainska flyktingar har vi byggt upp en databas med över 86 000 registrerade tak över hela Europa och USA.

Softhouse har stått för mjukvarautvecklingen av databasen. Just nu, i samarbete med Chalmers och DTCC, når databasen nästa steg av automatisk global takregistrering genom AI/ML.

Läs mer om Doing Good.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi hjälper dig som instsallatör att öka dina intäkter genom att hitta kvalificerade leads. Databasen ger dig som installatör en effektiv översikt över var det finns kunder och områden som är värda att expandera till.

Som fastighetsägare hjälper vi dig att identifiera vilka taktekniker som är lämpliga för dig och ditt tak – som resultat får du ett hållbar tak och sänker dina energi

Vilka taklösningar analyserar vi?

Databasen har primärt utvecklats genom att analysera tak lämpliga för Cool Roofing och solpaneler. Med tiden siktar vi på att utveckla databasen för att inkludera alla aktuella och framtida taktekniker.

How does the different roof techniques work?

Få mer information om framtidens tak med insikter om Cool Roofing, solpaneler, gröna tak, blåa tak, takbatterier och kombinerade tekniker här.